recepten met
aardpeer
 
home Je kunt eigenlijk alles doen met de aardpeer; koken, bakken, roosteren, stomen, of gewoon rauw eten. De schil hoeft er niet af, even met een borsteltje schoonboenen en hop, de pan of oven in. 
De smaak van van de aardpeer is het beste te omschrijven als wat zoet en notenachtig en sommigen vinden het iets weg hebben van artisjok. De notenachtige smaak wordt sterker als de knol wordt verhit, en in salades is vooral de krokante radijsachtige structuur heel lekker. 
Aardpeer smaakt al heerlijk op zichzelf, bijvoorbeeld in de oven geroosterd met wat olijfolie, knoflook en verse kruiden	zoals salie of rozemarijn. Maar je kunt ze ook heel goed als aanvullende smaakmaker gebruiken in andere gerechten; Gooi eens twee aardpeertjes in je soep, stoofschotel of in de risotto en hij voegt een hele subtiele zoete smaak toe aan je gerecht. 

Ook altijd fijn om te weten: De aardpeer is heel gezond, rijk aan vezels, ijzer en een bijzonder stofje dat Inuline heet. Dit laatste schijnt erg goed te zijn voor je darmflora en tegen een schommelende suikerspiegel. 
 meer
recepten! 
 receptenboekjes
VVDA
bestellen?