vrienden
van de
aardpeer
Vergeten groente? De vrienden van de aardpeer laten het er niet bij zitten en zetten zich in voor een grotere bekendheid en waardering van  d’n Toffe Peer’ ofwel‘Tolle Knolle’.

Aardperen zijn kleine knolletjes die groeien onderaan een flink stuk plant. De Heliantus Tuberoses is familie van de zonnebloem en kan net zo groot worden, wel zo’n 2 tot 3 meter hoog. De aardpeer groeit in de zomer en kan vanaf november tot april worden geoogst.

Op deze website willen we je op de hoogte houden van onze noeste acties om de aardpeer (of topinamboer) bij meer mensen bekend en bemind te maken. De Vrienden van de Aardpeer zijn namelijk van mening dat dit knolletje het verdient om niet alleen als groente, maar ook als gewas een behoorlijke veer in de billen gestoken te krijgen. De topinamboer is om te eten lekker, gezond en enorm veelzijdig in gebruik. En dan hebben we het nog niet over de plant zelf: een grote vriendelijke reus die zichzelf prima vermaakt in de donkere, verloren hoekjes van je tuin, die bescherming biedt aan andere planten en ook nog eens mooie dingen doet voor de kwaliteit van je grond. 

Vriend worden van de aardpeer kun je helemaal gratis en voor niks. Meld je aan voor onze digitale mailinglijst en we houden je op de hoogte van nieuwe recepten en onze activiteiten. Mail naar: vriendenvandeaardpeer@gmail.com

mailto:vriendenvandeaardpeer@gmail.comshapeimage_3_link_0
 
aardpeer uit 
eigen tuin home historie
 van de
aardpeer