AARDPEER SLAGROOMTAART MET HAZELNOTEN EN KOEKJESBODEM
Klinkt raar, maar is hardstikke lekker; een taart maken met aardpeerroom:
Was de aardperen, hak ze in stukjes en kook ze in de appelsap tot ze gaar zijn. Giet het af, laat de aardperen afkoelen en pureer ze. Zoet de slagroom met de suiker of ahorn naar smaak en klop het stijf. Maak dan de bodem: Verkruimel de koekjes en meng er wat suiker en boter door zodat het wat aan elkaar plakt. Doe het kruimeldeeg in een sprignvorm met bakpapier en druk het met een lepel uit tot een bodem van een kleine cm dik.
Je laat de vulling opstijven met de agar agar. Verwarm nog een beetje appelsap, room of water in een pannetje, roer er een zakje agar agar door en laat het twee minuten zachtjes koken. Meng dan de agar agar en de koude aardpeerpuree door de slagroom. Verspreid dit over de koekjesbodem. Laat dit een 2 uurtjes opstijven in de koelkast. Vlak voor het opdienen versieren met hazelnoten, mmm!!!!
 
 
 
 
 

 slagroomtaart met
aardpeer en
koekjesbodem Nodig:
Een rood uitje                            100 gram spelt
boter of olie                        200 gram aardpeer
laurierblaadje                      el. gedroogde salie
teentje knoflook                  1 dl. room
twee chilipeultjes                z+p
seitan of gerookte tofu         ragoutcupjes van bladerdeeg


We vonden een bestaand recept voor hele lekkere aardpeersoep met spelt en zoals van elk soep-recept kun je daar ook een lekkere saus van maken of een ouderwets ragoetje!
Spelt een nachtje laten weken. Ui een beetje aanfruiten. dan de laurier, knof, chilipeultjes erbij. Even roeren, smoren, dan de aardpeer in schijfjes erbij, de salie en een halve liter water/boullion. Even aan de kook brengen om dan alles lekker langzaam te laten garen. Is de spelt goed gegaard, dan hup...de staafmixer erop. Op smaak brengen met room, zout en peper. Afmaken met seitan of gerookte tofu. Opdienen in de bladerdeegbakjes 
Nodig
-500 gr risottorijst
-halve liter witte wijn
-liter kruidenbouillon
-uitjes en knoflook
-250 gr. kastanjechampignons (of 
 andere lekkere paddestoelen)
-aardpeer (2 of 3 grote)
-parmezaans kaas
-salie
-p en z Aardpeer-
risotto
met salie 
home  Meer recepten
op internet Voor de vulling:                             Voor de bodem:
twee of drie aardperen                1 rol volkoren biscuit            
3 dl appelsap                               boter
bekertje slagroom                        rietsuiker
suiker of lekkerder; ahornsiroop
agar agar
hazelnoten
aarpeerragout 
met spelt  Aardpeer-
pizza
met 
pecorino  geinspireerd door onze 
bevriende pizzabakker Bobbie! 
Nodig:
olie
pizzabodem
1 grote ui
400 gram aardpeer
tijm
gedroogde tomaten
pecorino
Z + P 
 receptenboekjesVVDA
bestellen?