Kook de aardperen en aardappels gaar en pureer ze met de room. Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed intussen een taartvorm met het bladerdeeg, prik er kleine gaatjes in met een vork, dan houdt de bodem beter zijn vorm. Breng de puree op smaak met de kruiden en meng de uien en knoflook erdoor. Doe het mengsel in de taartvorm en bak het in 20 minuten goudbruin 

 
 
 
 
 

 
Tourte
aux
topinambour aardpeer
tapenade Nodig:
-40 gram hazelnoten
-100 gram aardpeer (rauw)
-100 gram kalamati olijven 
 zonder pit
-3 zongedroogde 
  tomaten op olie 
-wat peterselie
-1 flinke teen knoflook
-scheut olijfolie


Snij alle vaste ingredienten tot klein stukjes in de keukenmachine en meng ze door elkaar. Olijfolie toevoegen tot je een lekkere smeerbaar hapje hebt. Lekker op een toastje, stukje stokbrood of bij focacia!
Deze onwaarschijnlijke combinatie is echt heel lekker, nou ja, vinden wij dan: Rooster wat kleinere aardperen heel in de oven met een beetje olijfolie, knoflook 
en laurier, tot de aarperen zacht zijn (even prikken).  
Sprenkel er wat grof zeezout over en smeer ze dan in met een beetje appelperenstroop. Wikkel ze tot slot in een blaadje verse basilicum. 
Nodig:
- 1/2 kilo 
  kleine aardperen
- olijfolie, 
  knoflook, zout, 
- laurierblad
- appelperenstroop
- verse basilicum 



Gegrilde 
aardpeer met appelstroop Nodig
- 4 of 5 middelgrote
  aardperen
- 150 gr gorgonzola
- handje walnoten
- 5 verse of 
  gedroogde vijgen
- scheutje honing
- klontje boter Maak de aardperen schoon en snij ze in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Smeer de bodem van de ovenschaal in met de boter en leg de plakjes aardpeer onderin de schaal. Kruimel er de gorgonzola over. Snijd de vijgen in vieren en leg ze er op. Verdeel 
de walnoten over de schaal en giet er een beetje honing overheen. Bak dit ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden.

Aardpeer met
vijgen en
gorgonzola Sinasappelcake met 
aardpeervla Voor de cake:
- 300 gr zelfrijzend meel
- 250 gr. suiker
- 90 ml zonnebloemolie
- 210 ml koud water
- geraspte schil van één
  sinaasappel
- theelepel kaneel
- zakje vanillesuiker

Voor de pudding: 
- 1/2 kilo aardperen,
- 1/2 liter appelsap 
- amandellikeur
- honing naar smaak
- amandelschaafsel
- arrowroot 
- (bindmiddel) 
- choco-snippers
Cake: Verwarm de oven op 175 graden. Meng alle ingrediënten voor de cake en bak deze in ongeveer een half uur gaar.

Vla: Kook de aardperen in de appelsap, pureer en meng er wat arrowroot door om het wat dikker te maken. Breng het op smaak met de likeur, honing en schaafsel. Snij en verdeel de taart en giet de vla over de stukken. Versieren met chocosnippers 
home  Meer recepten
met aardpeer 
 receptenboekjesVVDA
bestellen?